Enkele verdachte betrokken bij oplichtingszaak in Hilversum

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In een recente oplichtingszaak in Hilversum, waarbij een 76-jarige vrouw het slachtoffer werd van bankpasfraude, is er nieuwe informatie naar boven gekomen. Uit onderzoek is gebleken dat er slechts één verdachte betrokken was bij de afpersing, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.

Onderzoek wijst uit: geen tweede verdachte

Op 6 maart werden er beelden getoond van twee verdachten die mogelijk betrokken zouden zijn bij de oplichtingszaak. Recent meldde zich echter een persoon op het politiebureau die zichzelf herkende op de beelden en beweerde niets met de zaak te maken te hebben. Uit vervolgonderzoek bleek dat deze persoon inderdaad geen betrokkenheid had bij de fraude. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen deze persoon geseponeerd.

De oplichting

Op 18 januari werd de 76-jarige vrouw gebeld met de melding dat er problemen waren met haar rekening. De beller wist haar vertrouwen te winnen en overtuigde haar om haar pinpassen en codes af te geven. Er werd voor een bedrag van €5400 gepind. Daarnaast werden ook sieraden ter waarde van tienduizenden euro’s meegenomen.

De zoektocht gaat door

Ondanks de seponering van de zaak tegen de persoon op de beelden, gaat de zoektocht naar de daadwerkelijke dader nog door. De politie roept eventuele getuigen op om zich te melden.