Bankpasfraude in Hilversum: 76-jarige vrouw opgelicht voor €5400 en kostbare sieraden

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een 76-jarige vrouw in Hilversum is op 18 januari 2024 het slachtoffer geworden van een oplichting waarbij €5400 en kostbare sieraden zijn gestolen. De oplichter wist de vrouw urenlang te misleiden en maakte misbruik van haar vertrouwen.

Incidentdetails

Rond 13:30 uur belde de oplichter de vrouw met de mededeling dat er problemen waren met haar bankrekening. Na urenlang met haar te hebben gesproken, verscheen rond 17:00 uur een man aan haar voordeur, die beweerde bij de bank te horen. De vrouw liet de man binnen, die er vervolgens vandoor ging met haar bankpas en kostbare sieraden.

De oplichter keerde later die avond terug en hielp de vrouw zelfs met het inpakken van haar kostbare spullen, waaronder twee zilveren kandelaars van elk €10.000 en een Samsung Galaxy S5. De man beloofde goed voor de spullen te zorgen en vertrok vervolgens met de buit in een rode tas.

Signalement

Het signalement van de oplichter is als volgt: een man met een lichte huidskleur, ongeveer 180cm lang, droeg een zwarte muts en een lichte dunne broek.

Geldopnames

Uit onderzoek blijkt dat er op meerdere momenten en locaties geld is opgenomen met de bankpas van de vrouw. Om 18:31 uur werd er €450 opgenomen aan de Kapittelweg in Hilversum en rond 19:15 uur werd er drie keer geld opgenomen aan de Gijsbrecht van Amstelstraat, ook in Hilversum. In totaal werd er €5400 opgenomen met de bankpas van het slachtoffer.

Het slachtoffer ontdekte pas rond 23:00 uur, toen de echte bank belde, dat ze meer dan 8 uur met een oplichter had gesproken en dat ze haar kostbare sieraden en een aanzienlijke hoeveelheid geld was kwijtgeraakt.

De politie is op zoek naar de identiteit en verblijfplaats van de oplichter. Personen die de man herkennen of informatie hebben, kunnen contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem tips doorgeven kan via de gratis tiplijn 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl.