Verdachte aangehouden voor drugshandel in Bussum

Normal aanhouding boeien001

Op dinsdagochtend 8 december is een man aangehouden die ervan verdacht wordt drugs te dealen. Hij is aangehouden in een woning aan de Ruysstraat in Bussum Zuid. Het onderzoek naar de verdachte maakt deel uit van een integrale aanpak tegen drugshandel en ondermijning.

Naar aanleiding van diverse meldingen bij het Basisteam Noord in verband met een dealer in harddrugs, is de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de gemeente een onderzoek gestart.

Op dinsdag 8 december is in de vroege ochtend een inval gedaan in de woning aan de Ruysstraat, waar de 23-jarige verdachte vervolgens werd aangehouden. Aansluitend heeft de politie onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking verricht.

In de woning zijn vermoedelijk harddrugs en onder andere bijbehorende verpakkingsmaterialen gevonden. In een voertuig werd een boksbeugel aangetroffen. Dit is allemaal in beslag genomen.

Verdovende middelen en witwassen

Drugs en de handel in drugs zijn een groot probleem in Midden-Nederland. Denk aan ondermijning, bedreiging en geweld. Om in drugs te kunnen handelen heeft een dealer (of zijn baas) voorzieningen in de bovenwereld nodig. Bijvoorbeeld om illegaal verkregen vermogen wit te wassen. Dit noemen we ondermijning.

Adverteren op Hilversum-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Hilversum-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hilversum
07:25

17° C

Zwaarbewolkt

1.78 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief