Poging straatroof bij Hoofdweg in Amsterdam

Normal politievoertuigen amsterdam
Afbeelding: Wikimedia

Amsterdam - Twee onbekend gebleven personen hebben zondag 24 november rond 03.25 uur getracht een duur horloge van een 32-jarige man af te pakken. Ze bedreigden het slachtoffer met een pistool en spoten met pepperspray. De politie heeft deze poging tot beroving in onderzoek en vraagt om informatie en/of beelden.

Het slachtoffer reed in een rode Citroen C1 en parkeerde deze op de Hoofdweg. Het slachtoffer was kennelijk vanaf de A10 gevolgd door een witte scooter of motorscooter met twee personen. Op de Hoofdweg kwamen deze twee personen op hem afrennen en één van de mannen bedreigde hem met een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp en eiste zijn horloge. Aangezien het slachtoffer het horloge niet direct af kon doen ontstond er een worsteling, waarbij de andere dader met pepperspray spoot.

Buurtbewoners reageerden op het lawaai en deden ramen open en gooiden met spullen naar de straatrovers. Hierop renden de daders weg en reden ze met de scooter zonder buit weg. De witte scooter was voorzien rode stickers in de vorm van vlammen. Het slachtoffer raakte lichtgewond door de klappen, die hij tijdens de worsteling kreeg en had last van branderige ogen.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu

Adverteren op Hilversum-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Hilversum-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hilversum
06:54

17° C

Zwaarbewolkt

1.78 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief