Explosies bij Horecazaak in Hilversum: Politie Zoekt Getuigen en Camerabeelden

5 maanden geleden gepubliceerd

In Hilversum hebben twee nachten achter elkaar explosies plaatsgevonden bij dezelfde horecazaak aan de Larenseweg. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten van maandagochtend 19 en dinsdagochtend 20 februari 2024.

Beschrijving van de Explosies

De eerste explosie vond plaats in de vroege ochtend van maandag 19 februari, rond 05.00 uur. De tweede explosie gebeurde in de daaropvolgende nacht van maandag 19 op dinsdag 20 februari, rond 02.45 uur. In beide gevallen lijkt het erop dat er vuurwerk is gebruikt. De ruit van de horecazaak raakte hierdoor beschadigd. Gelukkig was er tijdens beide incidenten niemand aanwezig in het pand.

Oproep tot Getuigen en Camerabeelden

De politie doet onderzoek naar de explosies en kijkt of er een verband is tussen de twee incidenten. Daarnaast is er een buurtonderzoek gestart. De politie is op zoek naar getuigen die in één of beide nachten iets hebben gezien of gehoord dat belangrijk kan zijn voor het onderzoek. Ook camerabeelden, bijvoorbeeld van deurbelcamera’s, kunnen waardevol zijn voor het onderzoek.

De politie verzoekt mensen die informatie hebben over deze zaak om dit te melden.