Brandstichter op heterdaad aangehouden in Huizen

Normal aanhouding boeien007
Afbeelding: Politie

Agenten weten na een post-actie een 50-jarige Huizer aan de Keucheniusstraat aan te houden voor brandstichting.

In de afgelopen maanden zijn er meerdere brandstichtingen geweest in de omgeving van de Tuinstraat en de Keucheniusstraat. Dit was reden om een onderzoek te starten. In het onderzoek kwam een signalement naar voren van de mogelijke brandstichter.

Aanhouding

Op basis van binnengekomen informatie, zijn agenten in de vroege ochtend van woensdag 9 december gaan posten in de omgeving. De agenten waren onopvallend aanwezig in de buurt van waar de branden hebben plaats gevonden. Tijdens deze actie zagen zij een man die voldeed aan het signalement dat in het onderzoek naar voren kwam. De man stopte bij een portiek van een aantal woningen op de Keucheniusstraat. Direct daarna ontstond rookontwikkeling. Het bleek dat het huisafval naast het portiek in brand stond. De brandstichter fietste weg, maar de agenten wisten hem op heterdaad aan te houden. Het gaat om een 50-jarige man uit Huizen. De man zit vast voor onderzoek en er zal gekeken worden of er een link is met de eerdere branden.

Adverteren op Hilversum-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Hilversum-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hilversum
08:08

17° C

Zwaarbewolkt

1.78 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief