Verdachten aangehouden voor wapenhandel en verdovende middelen in Driebergen

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Driebergen - Op maandagochtend 25 november zijn bij een politieonderzoek 11 zoekingen in huizen en bedrijfspanden gedaan en vier verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van internationale handel in vuurwapens en verdovende middelen. Deze aanhoudingen hebben geen relatie met de politieacties van vorige week in Oss en Lith.

De vier verdachten zijn tegelijkertijd aangehouden door het arrestatieteam in hun woningen in Tiel, Haarlem en Poppel (België). De doorzoekingen waren in Tiel, Den Bosch, Breda, Haarlem, Dodewaard, Lienden en Maurik. De politie doorzocht de woningen en bedrijfspanden naar vuurwapens, drugs, geld, gegevensdragers en administratie. In Haarlem werd een geladen vuurwapen gevonden en in Lienden werd honderden liters afval synthetische drugs gevonden. Tevens werd voor ruim 50.000 euro aan cashgeld aangetroffen. Bij deze actie is ook defensie ingezet om eventuele verborgen plekken op te sporen.

De vier mannen, in de leeftijd van 62, 39 en 32 jaar (leeftijd van de vierde verdachte is onbekend) zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Aanstaande donderdag zullen zij door het Landelijk Parket bij de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Dit artikel verscheen eerst op Domstad.nu

Adverteren op Hilversum-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Hilversum-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hilversum
08:16

17° C

Zwaarbewolkt

1.78 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief